Ви увійшли як   LibResh                                                   Головна | Мій профіль | Вихід | RSS
Група "Гості"



 Четвер             
     25.04.2024           
       20:07            

Пошук
    








Онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Презентація центру раннього розвитку  «Пазлик»   

 

    19 лютого в нашій бібліотеці відбулася презентація #центруранньогорозвиткуПазлик на яку прийшли мами з дітками. Тому ця неділя видалась змістовною, пізнавальною та веселою. Діти познайомились з Пазликом та грали з ним в рухливі ігри. Бібліотекарі в цікавій формі повідали малечі про квіткові мотиви в літературі й мистецтві. А творчі та талановиті педагоги центру (#МаріяРоманько, #ТетянаСеменова, #ЛюдмилаЗгоранець) провели чудові майстер – класи з ліплення, малювання та паперопластики, на яких хлопчики й дівчатка власноруч створили квіткові сувеніри. В цей день всі отримали море емоцій та чудовий настрій.

 

      

 

 

       

 

 ****

Екскурсія до народознавчої бібліотеки

    Під час екскурсії до народознавчої світлиці учні 1 –Г класу (класовод Таран Ю.С.) ознайомилися з традиційним побутом українського народу 19 ст., предметами вжитку, особливостями національного одягу і багато іншого. Маленькі читайлики з цікавістю слухали розповідь бібліотекаря про свято Стрітення, про народні звичаї цього свята, прикмети. На завершення цікавого дозвілля діти із задоволенням вибрали книги на своє уподобання для читання вдома.

 

   

 ****

Сторітелінг «Захід, схід – одна країна! Це Соборна Україна!»

   22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. В Центральній міській бібліотеці ім. О.М.Дмитренка відбувся сторітелінг на тему «Захід, схід – одна країна! Це Соборна Україна!». Захід проведений з метою відродження паростків духовності, пробудження у своїх користувачів зацікавленості до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.

  До дитячого відділу бібліотеки завітали учні 1-Гкласу, які із захопленням слухали розповідь про боротьбу українського народу за соборність своїх земель, бо це одна із важливих сторінок нашого минулого, переглянули відеоролик «Соборність України», пригадали прислів’я, слухали вірші про Україну, ознайомилися з книгами на дану тематику.

 

                 

       

 

****

Засідання клубу за інтересами «Бібліознайко» 

«Від рукопису до книги» 

     Відбулося чергове засідання клубу за інтересами «Бібліознайко» на тему «Від рукопису до книги», метою якого було розкрити цінність книги і значення її для людства.

    Гуртківці з задоволенням переглянули відеоролики «З історії книги» і «Як народжується книга». За допомогою підібраного матеріалу читачі більш детальніше ознайомилися з історією виникнення та розвитку книгодрукування від початку третього тисячоліття до наших часів. З метою бережного ставлення до книг діти виготовили закладки із паперових смужок.

 

 

 

****

Традиції святкування українських зимових свят

    В народі говорять: "Зима прийшла - свята привела". Саме з грудня починаються зимові свята, яких з нетерпінням чекають і діти, і дорослі. Сьогодні в  бібліотеку  завітали гості, учні 2-Д класу. Діти в ігровій формі ознайомилися з традиціями святкування українських зимових свят, пограли в гру «Вінок добрих справ», де пригадали все добро , яке вони дарували своїм ближнім, читали вірші, переглядали відео - ролики. Не обійшлося і без смаколиків, які на завершення отримали школярі.

 

      

****

Один день в арт-майстерні «Клякса» 

    Весело і змістовно пройшов день для гуртківців арт – майстерні «Клякса». Діти завітали до центральної міської бібліотеки ім.О.М.Дмитренка на екскурсію. Маленькі читачі ознайомилися з бібліотекою, системою її роботи, правилами користування та послугами абонемента і читальної зали. В затишній атмосфері читальної зали гуртківці з цікавістю переглянули журнали і книжки, а також погралися іграшками.

 

 

 

 

****

Майстер – клас «Янголятко на щастя, на долю»


    «Янголятко на щастя, на долю» - під такою назвою працівники бібліотеки провели майстер – клас для учнів 4-Б класу(Класовод Панасенко М.І). Школярам розповіли історію виникнення ляльки – мотанки, її види, правила, традиції та секрети виготовлення. Діти з цікавістю і задоволенням виготовили оберіг і всі помисли спрямували на те, щоб він їм приніс мир, щастя і здоров’я.

 

  

 

 

****

Літературний урок «Життєвий шлях Григорія Сковороди»

    До 300-річчя від Дня народження великого філософа, педагога, поета Григорія Сковороди бібліотекарі провели літературний урок, на який завітали учні 4-Б класу. Переглянувши відеоролик «Життєвий шлях Григорія Сковороди», познайомилися з яскравими сторінками життя видатної постаті. В ході уроку учні ознайомилися з ідеалами байкаря. Аналізуючи зміст байки «Бджола та Шершень», вчилися визначати мораль(силу) байки, формувати власне розуміння творів.

 

 

 

 

****

Засідання  клубу за інтересами «Бібліознайко»

 «Ярмарок читацьких вподобань»

    Під час шкільних канікул до центральної міської бібліотеки ім.О.М.Дмитренка завітали юні читачі. Учні відвідали клуб за інтересами «Бібліознайко». Тема чергового засідання- «Ярмарок читацьких вподобань». Дітям презентували книгу К.Галліган «Її історія.50 жінок та дівчат, які змінили світ». Гуртківці з захопленням розповідали про свої улюблені книги, пропонуючи товаришам обов’язково прочитати їх. З піднесеним настроєм дітлахи виготовили закладки для книг і на завершення посмакували чаєм зі смачним печивом.

 

 

 

 

****

Інформаційний марафон «Хай живе козацька слава, хай живе козацький дух» 

    «Хай живе козацька слава, хай живе козацький дух» під такою назвою в центральній міській бібліотеці ім. О.М.Дмитренка пройшов інформаційний марафон. Метою цього заходу було розширення знань учнів про історію славного українського козацтва, виховання почуття патріотизму, національної гідності, популяризація надбань і традицій славних запорожців – оборонців рідної землі.

    Учні 4-Г(класовод Чернявська І.В.) переглянули відеоролик про життя козаків, пригадали прислів’я, школярі з захоплення ділилися уже набутими знаннями, а також ознайомились з книгами про славні козацькі традиції, видатних представників козацької доби. На завершення заходу виготовили ляльку-оберіг «ангел охоронець» і листівку з побажаннями для наших захисників. Всі ці вироби обов’язково будуть передані нашим героям.

 

  

 

****

Дискусія «Чому потрібно читати книги»

   Напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек на гостину до центральної міської бібліотеки ім. О.М.Дмитренка завітали учні 4 – Г класу (класовод Чернявська І.В.). Діти з цікавістю прослухали розповідь про історію виникнення книги, прийняли участь в дискусії на тему «Чому потрібно читати книги», переглянули періодичні видання , книги , які є в бібліотеці. Школярі захоплено розглянули найбільшу і найменшу книгу. На завершення бібліотечного уікенду учні вибрали собі книги, які забажали прочитати вдома.

   

 

   

 

****

       #УІК_Незалежність_30

     Сьогодні ми хочемо познайомити вас з творчістю української дитячої письменниці, журналістки Зірки Мензатюк.
     Пропонуємо віашій увазі книги письменниці , які є в нашій бібліотеці.
   У 2007 р. вийшла книга "Катрусині скарби", в якій письменниця знайомить юного читача з традиційним народним мистецтвом України.
    У книзі «Київські казки» авторка змальовує казковий Київ , де досі є урочище Кожум’яки, те саме, де жив Кирило Кожум’яка, і тече річка Либідь, і височіють гори Хоревиця, Щекавиця й Старокиївська, на яких збудували місто легендарні князі, й здіймаються довкола нього загадкові двотисячолітні Змієві вали… І у Києві трапляється багато незвичайного!
«Макове князювання» – збірка оповідань про українські народні свята, впорядкована за календарно-обрядовим принципом. Твори, що увійшли до збірки, у художній формі ознайомлюють читача з традиціями нашого народу, з його споконвічними цінностями.
   Письменниця у книзі «Український квітник» вирішила розкрити деякі із секретів власного квітника – й подарувала читачам мініатюрні розповіді про найулюбленіші квіти. Як виявилося, ці квіти ми бачимо не лише в кожному українському квітнику, а й на фресках, картинах, у малюнках, що їх створювали художники.
  "Казочки-куцохвостики" - приголомшливий збірник казок для малечі, який включає в себе багато коротких і веселих казок. Ці повчальні казки не тільки потішать і розвеселять дітей, а й допоможуть дізнатися багато пізнавальної інформації - про дні тижня, кольори веселки, ноти, фази місяця, чому Новий Рік починається в січні, і про що свідчать кольори українського прапора.
    У книзі «Чарівні слова. Казочки про мову» можна гратися зі звуками, буквами та словами і при цьому добре засвоювати український правопис.
«Як я руйнувала імперію» - перша українська повість для підлітків про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? Як ганялися за дефіцитними товарами? Кого боялися? І чого прагнули? Герої повісті – підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів…
   Відвідавши нашу бібліотеку, ви в повній мірі зможете насолодитися творчістю української дитячої письменниці Зірки Мензатюк. Цікаві книги чекають на своїх шанувальників.

 

****

Книжкова виставка «Осінь щедра, золота»

    Осінь – романтична та гарна пора року. Багато поетів, художників, композиторів оспівували осінь у своїх творах, захоплювалися нею.

У відділі обслуговування дітей міської бібліотеки організована книжкова виставка «Осінь щедра, золота», присвячена цій дивовижній порі року.

 

 

****

   Пропонуємо вашій увазі серію книг під назвою «Оттолайн», в стилі фентезі та графічних коміксів британського автора Кріса Рідделла. Ці книги розраховані на дітей молодшого і середнього шкільного віку. До  серії ввійшло чотири книги під назвами «Оттолайн і Жовта кішка», «Оттолайн іде до школи», «Оттолайн у морі», «Оттолайн і фіолетовий лис».
Ці книги про маленьку дівчинку, на ім
'я Оттолайн,  за якою доглядає пан Манро (волохате створіння з болота у Норвегії), поки її батьки подорожують світом. Друзі обожнюють вирішувати складні задачки та вигадувати дотепні плани. 

   Це дуже цікаві пригодницькі книжечки, сповнені дивних персонажів та чудових ілюстрацій, які прикрашають фактично кожну сторінку!

 

 

 

****

Відео -презентація «Україна твоя і моя»

 

 

 

****

Виставка дитячих малюнків «Україна твоя і моя»

    Напередодні святкування Дня Незалежності у Решетилівській міській бібліотеці ім.О.М.Дмитренка представлена виставка дитячих малюнків під назвою «Україна твоя і моя». У виставці взяли участь усі бажаючі - це діти від 7 і до 14років. В своїх малюнках юні читачі передали любов до своєї України, бажання бачити її незалежною і процвітаючою.

 



*****


І знову відбувся майстер – клас у нашій бібліотеці, батьки задоволені , а діти щасливі. Плануємо порадувати наших відвідувачів і на наступний четвер, буде цікаво…

 

 

 

 

 

*****

Майстер – клас «Лялька - мотанка, оберіг для захисників»

    І знову відбувся майстер – клас «Лялька - мотанка, оберіг для захисників», де були присутні як діти, так і дорослі. Присутніх об’єднали позитивні емоції, які вони отримали і бажання виготовити власними руками оберіг, який би зігрів душу нашим воїнам. Ці майстер –класи набирають «обертів» і проходять у нас кожен четвер о 14.00год. Ми запрошуємо всіх бажаючих, хто шанує народні традиції, хоче більше дізнатися про історію та особливості створення ляльки - мотанки.

 

  

 

 

*****

    Уже в котрий раз в центральній міській бібліотеці ім. О.М.Дмитренка пройшов майстер – клас «Лялька - мотанка, оберіг для захисників ». І знову до нас завітали не тільки діти, а й дорослі. Створюючи ляльку- мотанку, діти вкладали свою душу, бажаючи нашим захисникам найшвидшої перемоги. 

    А на завершення діти свої побажання перенесли на аркуш паперу, які примотали до ляльок, для того, щоб захисники, прочитавши побажання дітей, відчули, що вони пишаються ними і бажають їм усього найкращого.

 

 

 

 

 

*****

Літературна година «Ой, на Івана, ой, на Купала»

    Напередодні свята Івана – Купала в центральній міській бібліотеці ім. О.М.Дмитренка пройшла літературна година на тему «Ой, на Івана, ой, на Купала». Присутні ознайомилися з вшануванням народних звичаїв і традицій під час святкування свята . Юні читачі з задоволенням вчилися плести вінки із польових квітів, від чого отримали багато позитивних емоцій. На завершення заходу діти провели фотосесію.

 

 

 

*****

   В читальній залі працівники міської бібілотеки провели черговий майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки. Дітки з захопленням слухали історію виникнення мотанки, переглянули книжкову виставку, змотували клаптики тканинки - голівку ляльки, крильця - рученята, примотували сукенку, зав'язували хустинку. Ось і красуня лялька-оберіг вже готова до своїх прямих «обов'язків» - оберігати власника від всякого зла та принести йому гарну вдачу, достаток та здоров’я.

 

 

 

 

 

 -1-,  -2-,  -3-

Вхід на сайт

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Вгору